In het oude centrum van Javea waant u zich in Middeleeuwse tijden. Het is een uniek netwerk van oude straatjes vol centrumhuisjes met Gotische ramen en afgewerkt in het karakteristieke zandsteen. Hier kunt u urenlang dwalen onder de Spaanse zon. Ervaar de rijke historie van Javea!

Historische gebouwen en piraterij
De oude binnenstad van Javea bevindt zich ongeveer een kilometer landinwaarts vanaf de kust. Het centrum staat vol historische gebouwen, zoals de indrukwekkende kerk Iglesia de San Bartolomé. Deze kerk is gebouwd in de 14e eeuw en is sinds 1931 een Nationaal Historisch Monument. Wie goed kijkt, kan zelfs nog restanten van piraterij zien in het oude centrum.

Restanten van rozijnenhandel
In het park (Parque Montaner) bevindt zich Riurau de los Català d´Arnauda, een plek waar men vroeger rozijnen droogden. De rozijnenhandel was voorheen een belangrijke inkomstenpost voor Javea.

Markten met lokale producten
Door heel de stad zijn verschillende traditionele tapasbarretjes en winkels te vinden. Ook kunt u de heerlijkste lokale producten kopen in de Abastos Municipal Market. Daarnaast is er elke donderdag een straatmarkt met uiteenlopende producten te vinden in het oude centrum van Javea.

Feesten en evenementen
Gedurende het hele jaar zijn er veel feesten en evenementen in de oude binnenstad; van traditionele feesten voor de vele christelijke heiligen tot muziekfestivals en theater. De evenementenkalender van Javea is één van de meest complete en representatieve agenda’s op het gebied van feesttradities van de Costa Blanca.