Javea, ook wel bekend als Xàbia, is een vissersdorp in de provincie Alicante aan de Costa Blanca. Inmiddels is deze javeaprachtige plek, in het oosten van Spanje, uitgegroeid tot een goedbezochte bestemming voor toeristen van over de hele wereld.

Historisch centrum en bruisende haven
Tussen de kapen Cabo de San Antonio en La Nao en in de schaduw van de Montgó ligt het dorpje Javea. De plek is ongeveer 69 km2 groot en heeft een kustlijn van 20 kilometer lang. Het bulkt er van ontzagwekkende natuur en historische erfgoed. Zo heeft Javea indrukwekkende baaien, een prachtig oud centrum met Middeleeuwse uitstraling en een pittoreske, bruisende haven.

Zon, zee en strand in Javea
Dankzij het constante Mediterraanse klimaat krijgt Javea erg veel zonuren. Gelukkig zijn er voor de zonaanbidder voldoende mogelijkheden. Het strand Playa del Arenal is een groot zandstrand waar veel toeristen de zon opzoeken. Deze badplaats heeft tevens voldoende restaurants en winkeltjes om u in te vermaken. Ook zijn er enkele kleinere kiezelstrandjes waar u kunt genieten van rust en stilte.
Leuk weetje: het eiland Ibiza ligt op ongeveer 90 kilometer afstand van Javea. Op heldere dagen kunt u het eiland in de verte zien liggen!